Doorlopend krediet

Het Doorlopend Krediet biedt u de financiële ruimte die u nodig heeft. Want uitgaven komen niet altijd op het juiste moment en ook nog vaak onverwachts.

Wilt u extra financiële ruimte hebben, zonder een specifiek bestedingsdoel? Kiest u dan voor het Doorlopend Krediet. U kunt hiermee continu beschikken over uw geld. Met een Doorlopend Krediet heeft u nu en in de toekomst geld achter de hand – voor verwachte én onverwachte grotere uitgaven. U beslist zelf wanneer u geld opneemt. En hoeveel. Flexibeler kan niet.

Hoe sluit u een Doorlopend Krediet af?

U bespreekt met ons over welk bedrag u wilt beschikken. Aan de hand daarvan wordt het totale kredietbedrag vastgesteld. Hierbij houden wij rekening met uw persoonlijke situatie: uw inkomsten, lasten, kredietverleden, het doel van de lening etcetera.

Kenmerken Doorlopend Krediet.
U heeft altijd geld achter de hand. Het totale kredietbedrag is minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,-.Afgeloste bedragen kunt u weer opnemen. De looptijd is afhankelijk van de bedragen die u opneemt en aflost.Maandelijks termijnbedrag en rente
U betaalt een maandelijks termijnbedrag die bestaat uit een aflossingsdeel en een rentedeel. Het maandelijks termijnbedrag is1% , 1,5% of 2% van het opgenomen saldo met een minimum bedrag van € 45,-. De maandelijkse termijnbedragen worden via een automatische incasso van uw rekening afgeschreven.
De debetrentevoet is variabel. Als de rente wijzigt, dan wijzigt de duur van uw Doorlopend Krediet. Uw maandtermijn blijft dezelfde.

Aflossen
Wilt u uw Doorlopend Krediet sneller aflossen dan met de afgesproken maandelijks termijnbedragen? Dan kan dat boetevrij.
Het grootste voordeel bij een Doorlopend Krediet is dat u een vast aflosbedrag per maand betaalt:

– 1%  aflossen per maand >> minimale looptijd is dan 112 maanden = ca. 9,3 jaar

– 1,5% aflossen per maand >> minimale looptijd is dan 74 maanden = ca. 6,2 jaar

– 2% aflossen per maand >> minimale looptijd is dan 58 maanden = ca. 4,8 jaar.

Dit is het meest gekozen krediet!