Financial Lease

Bent u zelfstandig ondernemer in het midden- en kleinbedrijf? En heeft u extra financiële ruimte nodig? Dan is Financial Lease iets voor u. Hiermee financiert u de bedrijfsmiddelen die u nodig heeft. Denk hierbij aan nieuwe en gebruikte auto’s, maar ook computers en machines. Financial Lease is er ook voor de (semi)overheid.

Hoe werkt Financial Lease?
Met Financial Lease leaset u bedrijfsmiddelen met een aanschafwaarde vanaf € 5.000,- tot 100% van de aanschafprijs (exclusief btw). Tijdens de looptijd staan de rente en de maandelijkse leasetermijnen vast. Ook is het mogelijk de looptijd van de lease af te stemmen op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Bij leasing van auto’s kunt u de leasetermijn omlaag brengen door de restwaarde van de auto in de lening te betrekken.

Kenmerken Financial Lease
U financiert een object via een lease.
U wordt dan economisch eigenaar van het object. Het object komt hierbij op uw balans te staan. Met als voordeel voor u: de rente en afschrijvingskosten zijn fiscaal aftrekbaar.
U heeft recht op investeringsaftrek en u heeft u recht op terugvordering van de btw.
De liquiditeit van uw onderneming blijft vrijwel intact. Hierdoor zijn de financiële gevolgen van bijvoorbeeld vervanging of uitbreiding van bedrijfsmiddelen gering.
De leaseovereenkomst is een driepartijen overeenkomst. U bent de ‘lessee’. De leverancier van het bedrijfsmiddel en de financieringsmaatschappij zijn de ‘lessor’

Inruil is mogelijk
U kunt het geleasete bedrijfsmiddel tijdens de looptijd omruilen als u dat wilt. De oorspronkelijke contractvoorwaarden blijven dan gelijk. Bij inruil kunt u het bedrag dat u bij moet betalen voor de aanschaf van het nieuwe bedrijfsmiddel financieren met een nieuw leasecontract. Dit is dan inclusief het openstaande saldo van het bestaande leasecontract. U leaset het nieuwe bedrijfsmiddel tot maximaal 100% van de aankoopprijs, exclusief btw.