Huisverzekeringen

Alles over het regelen van je woonverzekering.
Als je een eigen woning hebt is het wettelijk gezien niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Maar bij het afsluiten van een hypotheek mag de bank je wel verplichten om een opstalverzekering af te sluiten. Ze lenen je geld en willen dit natuurlijk wel terug als je huis bijvoorbeeld zou afbranden. Ook als een bank het je niet verplicht een verzekering af te sluiten is het toch verstandig hier eens over na te denken. Je woning en vooral de spullen in je huis hebben nu éénmaal een grote waarde.

Wij vergelijken zo’n 130 inboedel- en opstalverzekeringen voor je. Na het invullen van een paar vragen, kies je welke woonverzekering je wilt afsluiten. Binnen 10 minuten kun je al goed verzekerd zijn en geld besparen.

Inboedelverzekering of woonhuisverzekering?
Wil je weten wat er onder een inboedelverzekering valt en wat onder een woonhuisverzekering? Gebruik deze eenvoudige regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis. Alles wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel.
Zo is bijvoorbeeld klik-laminaat verzekerd via een inboedelverzekering, maar een gelijmde houten vloer via de woonhuisverzekering. En de keuken is verzekerd via de woonhuisverzekering, maar de inrichting daarvan onder de inboedelverzekering.

De premies die getoond worden in ons zoekresultaat zijn voor een allrisk dekking. Deze dekking dekt ‘elk van buiten komend onheil’, dus alles wat schade veroorzaakt van buitenaf. Dit is de meest uitgebreide dekking en biedt o.a. dekking tegen schade ontstaan door brand, storm, vandalisme, diefstal of inbraak. Schade die ontstaat door opzet, oorlog, aardbevingen en overstromingen is niet gedekt.
Ook glas is niet verzekerd. Hiervoor kun je een aparte glasverzekering afsluiten of dit apart meeverzekeren op de woonhuis- of inboedelverzekering.